Tematräff - basenjistandarden! Missa inte!

Boka in lördagen den 28/10 kl. 11:00 – 16.00 för en värdefull och intressant höstträff, främst riktad till Svenska Basenjisällskapets uppfödare, men övriga intresserade medlemmar i SBS är välkomna. Ämne för dagen är gemensam tolkning och genomgång av basenjins rasstandard. Ett uppdrag vi uppfödare har att förvalta och vårda enligt SKK.

Upplägget blir praktisk gemensam genomgång detalj för detalj, anatomi och rörelser. Exempelhundar finns på plats/kommer att bjudas in. Syftet är att skapa insikt om vad standarden faktiskt föreskriver och därmed att vi i vårt eget avelsarbete kan dra nytta av kunskaperna och sikta därefter. Det kommer att vara en härlig mix av nya samt seniora uppfödare med möjlighet för intressanta diskussioner.

Syftet är inte 100 %-ig samsyn eftersom standarden är öppen för tolkning för både domare och uppfödare. Främst en påminnelse om att det är standarden som ska vara den röda tråden i våra avelsstrategier. Samt en chans att vi kan delge varandra varför vi tänker si eller så i våra kombinationer, för att nå vissa detaljer utifrån hur standarden är skriven. Ingen basenji är ännu perfekt (varför avlar vi vidare i så fall…? ), kom med öppet sinne och fokusera på det positiva och hur vi hjälps åt att förankra det i kommande generationer. Dvs se och upplev basenjin framför oss och inte bara hälsotest-resultat i en databas… Minglet blir bonus!

Långväga deltagare kan erbjudas frukost 30 kr.
Lunch/middag 55kr, kaffe m dopp 20 kr.
(Gluten, laktos el vegetariska alt kan erbjudas, meddela vid anmälan i så fall).

Plats: lokal i Mjölby (hundar kan följa med under ordnade former). Vi kan mötas upp vid McD E4 Mjölby ca fem min från lokalen. Vägbeskrivning erhålles vid anmälan.

Pris: gratis (SBS sponsrar med lokalen)

Väl mött! O.s.a 14/10, inkl beställning förtäring. Helena 073-022 61 58 helena.strombert@hotmail.se - eller Cilla Kocman 070-254 73 17 brucilla@hotmail.com -

(För er som var med på det uppskattade och välbesökta tillfället 2007 (?) kan vi nämna att detta är en efterlängtad favorit i repris med samma upplägg)